Hlavní navigace

Názor k článku Přijdete díky strachu a nenasytnosti o své peníze? od Rejpal - Zrovna vykradení bych se nebál. Protože těch pár...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2011 19:09

    Rejpal (neregistrovaný)

    Zrovna vykradení bych se nebál. Protože těch pár fondů bude ostře sledovaných. Ovšem jsem přesvědčen, že tyto fondy napřekonají inflaci a nebudou stačit výkoností ani průběžným fondům. A to z těchto důvodů.
    1. fondy budou mít daleko vyšší režije než má ČSSZ (2x až 3x). 2 Reálné výnosy kapitálového trhu tvoří jen dividendy a úroky z vkladů a oblikací. Všechna ostatní zhodnocení jsou jen bubliny, ktreré se tvoří a zase splasknou podle toho, zda je peněz do systému přibývá a nebo ubývá.
    Podle přítoku či odtoku prostředků bych z dlouhodobého hlediska burzu přirovnal k přehradě kde vítr dělá různé vlnky (jednotlivé akcie) a přítok či odtok vody zvedá a nebo snižuje hladinu (PX)
    3. Po období akumulace se penzijní fondy budou nakonec chovat jako průběžný systém, ze kterého pokud bude více účastníků čerpat a méně vkládat se fond začne vyčerpávat. Je otázkou zda regulátor nebude nucen fond uzavřít.
    Ovšem jak je vidět, mladým, kterých se to týká to jaksi nedochází. Také jim třeba nedošlo, že jim Nečas snížil počet let pro zápočet let do důchodu až o 10 let, či jim prodloužil dobu potřebnou pro jeho získání také o 10 let. Teď si klidně nechají od října snížit přiznávané důchody zase o cca 6 až 8 % a nebo zdražit jídlo a služby o další 4%. Je možné, že až se za pár let změní vládní garnitura a dnešní brontosauři vymřou, vše se bude měnit a neměl by být problém peníze z fondů posbírat do rezerv průběžného systému a DPH vrátit na původní výši. Času na to bude více než dost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).