Hlavní navigace

Většina asijských burz zakončila druhé čtvrtletí růstem

30. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa.com
Dnes bez nových důležitých zpráv na domácím akciovém trhu. Západoevropské akcie by dnes měly otevřít v blízkosti včerejšího závěru.

Z makroekonomických ukazatelů dnes bude zveřejněna například červnová inflace v eurozóně, v USA pak týdenní údaje z trhu práce.

skoleni_15_4

Obchodování na zámořských trzích

Americké burzy včera navázaly na úterní zotavení a ustupující obavy z dopadů Brexitu zvedly hlavní indexy skoro o 2 %. Zatímco v západní Evropě tentokrát táhly růst především akcie energetických a těžebních firem, v USA se opět nejvíce dařilo finančním titulům. V zisku ale byly i všechny ostatní sektory. Zaujaly také akcie aerolinek, které se vzpamatovaly z úterních poklesů způsobených teroristickým útokem na istanbulském letišti.

Noční obchodování na asijských akciových trzích se také neslo v pozitivním duchu, na některých burzách se ale již růst prakticky zastavil. To je dnes mimo jiné případ japonských indexů, které neudržely své zisky z úvodu seance. Více než procentní růst naopak zaznamenaly indexy v Hong Kongu. Končící druhé čtvrtletí tak bylo vesměs ve znamení poklesu, když japonské akcie v Q2 odepsaly asi 7 %, čínské indexy ale jen několik procent. Ve více než 6% zisku naopak ve druhém kvartálu byl indický index Sensex.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).