Hlavní navigace

Názor k článku Spořicí státní dluhopisy pro občany. Vánoční dárek, nebo chyták? od realista - Dobrý den, investice mě zajímají všeobecně a státní dluhopis...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2011 9:37

    realista (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    investice mě zajímají všeobecně a státní dluhopis je jedna z mnoha možností.Přečetla jsem příspěvky a byla překvapena z vývoje reakcí.Začaly u st.dluhopisů a skončily u očesání státních příspěvků na SS.Mnoho z nás pošilhává za hranice a hlavně tam,kde se mají lépe.A tam kde se mají lépe fungují tam snad nějaké státní příspěvky??
    Sáhněme si do svědomí kolik z nás založilo SS jako investici bez ohledu na státní příspěvek?Ve většině to bylo hlavně kvůli němu a kolika z nás stát štědře přispěl na dovolenou či auto přestože SS bylo spuštěno hlavně za účelem obnovy byt.fondu.Rozhodně souhlasím s pánem který řekl,že od počátku měla být dokládána účelovost pro využití s.příspěvku.
    Penzijní připojištění s příspěvkem státu má sloužit na zajištění fin.na důstojné stáří.Pro kolik z nás to byl ten hlavní důvod pro jeho založení bez ohledu na to zda je to právě to jak mohu zhodnotit své prostředky vzhledem k věku.......a mnoha dalším faktorům.
    Nyní je tu problém v podobě státního dluhu.Jsem ochotna přistoupit na utažení opasku,ale to musí všichni včetně politiků!!!!!(prak­tiky při vypisování státních zakázek......­...)Nejspíš to nebude jinak, pokud pro politika, a je jedno zda to Méďa nebo Béďa,bude tento post pouze prostředek,jak si zajistit slušný příjem bez odpovědnosti za coko-li,získání kontaktů, které bohatě využije po skončení volebního období.Až to bude otázka prestiže,pak možná bude lépe.
    Je toto vůbec možné s naší mentalitou?!
    Přestaňme kalkulovat s tím co nám kde kdo dá,převezměme odpovědnost za svoje rozhodnutí a z neúspěchu neobviňujme režim,vládu,za­městnavatele,sou­seda.Je to sice jednoduší svůj neúspěch na někoho hodit,ale k čemu to je dobré?
    A pokud stát snížil s.podporu na SS a pokud nebude přispívat na PF i tak to bude pro určitý segment národa zajímavá,konzer­vativní investice s průměrným zhodnocením 2%-2,5%p.a.
    Nelíbí se vám to,máte spoustu dalších možností jak zhodnotit své volné peníze.Nerozumíte tomu,tak se poraďte s tím správným člověkem.Nevěříte nikomu a ničemu-nechte si peníze v šuplíku,odečtěte inflaci a nenadávejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).