Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Investování: které rady a poučky už dávno neplatí? od Pepa - Příspěvek Jarmily lze matematicky vyjádřit: Česká republika + ODS...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2016 11:11

    Pepa (neregistrovaný)

    Příspěvek Jarmily lze matematicky vyjádřit:
    Česká republika + ODS + TOP09 + akcie + fondy = (zlodějna)^2

  • 6. 12. 2016 21:55

    Jarmila (neregistrovaný)

    A to zas moment, já tu nepsala o zlodějině. Jak to říkal Klaus: to nebyla zlodějina, to jen nevyšel podnikatelský záměr.
    A jak to bylo s Pioneer Investments je stará známá vesta, o tom se tu psalo tolikrát, že by to mělo vejít do učebnic jako vzorový příklad, jak se američtí vlastníci obohatí a ti pitomci z nějaké rozvojové země Česko utřou hubu. Po vykradení se fond prodá, pak se pár let počká a až hejlové trochu pozapomenou, hurá zase vykládat americká moudra o investicích a zářné budoucnosti, on se zas nějaký pitomec chytne na lep!
    PS: a aby se nezapomnělo na roli tzv. nezávislého finančního poradenství, tak to tehdy mohutně prodávalo OVB. Pokud mne moje poněkud sklerotická paměť nešálí, tak OVB jelo ještě v jiných zvěrstvech, např. v katalogových podvodech nebo v letadle, kde byl princip okrádání státu na odpočtech DPH (u toho si momentálně nevzpomenu na název, ale pamětníci možná doplní)

  • 8. 12. 2016 8:39

    Pepa (neregistrovaný)

    Souhlasím s Vámi, jde jen o terminologii. Někteří říkají "nevyšel podnikatelský záměr" já říkám "zlodějna.
    Když "odborníci" radí koupit akcie, které se stanou bezcenné (prodali je ti "odborníci" a pak Vy je prodáte za lacino zpět "odborníkům", kteří je pak dál prodávají) - nevyšel podnikatelský záměr!
    Já tomu říkám transparentně ZLODĚJNA.

  • 8. 12. 2016 10:19

    Jarmila (neregistrovaný)

    Příslušníci Policie mne kdysi poučili, že zlodějina je, když ji plánujete už od počátku. Když se vám ale skutečně něco nepodaří (třeba máte v plánu vybudovat firmu na donášku potravin do penzionu na Sněžce, ale vaše konkurence vymyslí lanovku nebo to tam začne dopravovat dronem), tak Vám skutečně nevyšel podnikatelský záměr, protože jste prostě podcenil rozvoj techniky a její budoucí možnosti. problém je v tom, že někdy je ta hranice neskutečně tenká a taky v tom, že řada podvodníků se ještě před soudem bije v prsa s tím, že oni přece žádný podvod nespáchali (stejně jako vrah si obvykle nepřipustí, že vraždí, on jen spáchal euthanasii). Ano, je to slovíčkaření a kolikrát i zlodějina, ale je těžké odhalit pravý záměr. Proto je třeba se neustále vzdělávat a dívat se taky do minulosti, protože tam už se hodně věcí vyskytlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).