Hlavní navigace

Názor k článku Investování: které rady a poučky už dávno neplatí? od Navrátil - Udává se, že 25 % akcií generují 80 % veškerého...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2016 1:55

    Navrátil (neregistrovaný)

    Udává se, že 25 % akcií generují 80 % veškerého zisku. A naopak 50 % všech akcií má ztrátovou hodnotu.
    Kde jste to četla? Nebo vám to povídali na kurzu vaření?
    Akcie přece nemají žádnou ztrátovou hodnotu.


    Pokud jsou podniky a banky dostatečně velké a dlouhodobě zvyšují zisky, protože jim neškodí konkurence, tak se s akciemi vždycky vydělá, když se koupily levně. Nejlepší je ale držet západní bluechips akcie až do smrti a mít 2x vyšší příjem z dividend, než důchod od státu. Silný pokles kurzů 2001 nebo 2008 byla jen 2-letá přestávka na cestě akcií nahoru. Nejvíce kleslé akcie, pokud banky zvýšily jejich počet, ty se musely levně přikoupit od roku 2009, aby se dostaly dříve do plus.


    Neřád je ale akcie ČEZ, ta už 8 let klesá, i když na vrcholu nebyla vůbec předražená. Zřejmě vývoj akcie ČEZ závisí jen na zahraničních investorech a ti vidí ve státě vedeným Zemanem a Babišem takové riziko, jako v té nejzločinnější a nejzkorumpovanější rozvojové zemi světa. A mají pravdu. Protože bolševík může kdykoliv dát se slevou všech 50% akcií ČEZ ze státního fondu Babišovi a akcionáři budou muset prodat akcie se ztrátou Babišovi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).