Hlavní navigace

Návrat do školy finančním trhům zpříjemní Svátek práce v USA

1. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pro obchodníky na finančních trzích je sezóna back to school pokynem, aby zbystřili pozornost. Všichni důležití hráči jsou většinou zpátky z dovolených a je třeba se na ekonomické a finanční fundamenty cen aktiv podívat znovu.

Návrat do školy alias sezóna back-to-school bývá možná potěšující zprávou pro obchody, avšak nemají z ní radost nejen děti ale i především jejich rodiče. Pro obchodníky na finančních trzích je to zároveň pokyn, aby zbystřili pozornost, neboť všichni důležití hráči jsou většinou zpátky z dovolených a je třeba se po prázdninách na ekonomické a finanční fundamenty cen aktiv podívat znovu. Bývá zároveň pravidlem, že díky “Svátku práce” v USA, který bývá na počátku září, je šok z návratu do škol pro všechny přece jenom mírněn.

skoleni_15_4

Ne jinak tomu bude i letos, když severoamerické trhy dnes budou zavřeny, což ovšem lidem pohybujícím se na finančních trzích ulehčí situaci opravdu jen dočasně. Zbytek týdne se totiž spíše zahustí, čímž jej učiní hektičtější.Řada důležitých událostí jakými budou například indexy podnikatelských nálad v USA, zasedání ECB a především srpnové statistiky z amerického trhu práce, tak bude vměstnána pouze do čtyř pracovních dnů.

Samozřejmě, že pozornost trhů nebudou poutat jen makroekonomické události. Situace na východní Ukrajině se nelepší, což s nastupujícím podzimem, resp. blížící se zimou není vůbec dobrá zpráva. Takovou je sice možná pro střední Evropu jmenování polského premiéra, jakožto budoucího prezidenta EU, avšak přiznejme si, že pokud by měl konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou dále eskalovat, tak Polák v čele EU bude jen slabou náplastí na negativní dopady, jež by to celému regionu přineslo.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).